Ny FIA WEC kvalifikation godkendt

Kvalifikationen til FIA World Endurance Championship løbene bliver ændret fra 2024 sæsonen.

Ændringen kommer i forbindelse med en i forvejen stor ændring af løbsformatet, hvor LMP2 og GTE Am kategorierne udgår, og bliver erstattet af det som betegnes LMGT3. Det bliver de velkendte GT3 biler fra andre mesterskaber, som dog skal have de oplyste nummertavler, samt de tre lysende prikker på hver side af bilen, til at indikere om bilen er i top 3.

Men det som sådan har ikke noget med kvalifikationen at gøre.

Fremover får Hypercar deres egen 12 minutters kvalifikation, og LMGT3 får en 12 minutters kvalifikation, hvor alle biler fra de respektive klasser kan deltage. Når de 2x 12 minutter er kørt, bliver top-10 udtaget til en Hyperpole, hvor hver klasse så skal køre i 10 minutter, og den endelige startopstilling så bliver afgjort.

Cadillac Racing #2 & Peugeot TotalEnergies #93
Photo: JJ Media

Hyperpole var et koncept der blev indført i forbindelse med 24 timers løbet på Le Mans, for at give noget mere spænding for tilskuerne og tv seerne, da deres tidligere kvalifikationsformat var spredt over to dage, over mange timer, og ingen vidste om Pole blev sat i de første 10 minutter, eller de sidste 10 minutter, hvilket gjorde det lidt svært at følge.

Så det nye format i FIA WEC kommer samlet set formentlig til at tage lidt over en time.

FIA WEC 2024 sæsonen starter den 25. februar i Qatar.

Relaterede nyheder